Translate

2019. november 26., kedd

Bookhaul - Új szerzemények

Nem könnyű a könyvmolyok élete. Kicsit nehezebb, ha az ember Stephen King-rajongó. Még nehezebb, ha gyűjti is a műveit. És a legnehezebb, ha a magyarul megjelent életműből már csak hét kötet hiányzik.

Mit csinál a fent említett könyvmoly egy szabad kedd délután? Ellátogat a könyvesboltba, hogy átvegye a csomagját, amelynek megérkezéséről már előző nap értesítést kapott. Természetesen ez nem úgy működik, hogy átveszi a csomagot, és már megy is tovább; elkezd nézelődni. Felfedezi a gyűjteménye hiányzó két darabját. Gondolkozik, tyúklépésben körbejárja a boltot, majd megakar a szeme a -15%-ot hirdető táblán. Megszólítja az eladót, érdeklődik az akció felől, majd megkéri, hogy a kinézett két kötetet vegye le neki a polc tetejéről, mert elvinné, de nem éri fel. Fizet, boldog.



A szerzeményekről néhány szót:

Dennis Lehane – Viharsziget

Azon ritka darabok egyike, amelynél a filmet láttam előbb, és később tudtam meg, hogy adaptációról van szó (ez a nekem tetsző filmek 90%-ánál előfordul). Természetesen rögtön várólistára került, idén pedig egy kihívást is találtam hozzá: ez év végéig kell elolvasni. Nem terveztem a megvételét, megelégedtem volna egy könyvtárból kölcsönzött példánnyal, de nem sok jóval kecsegtettek: alig pár példányuk maradt, mind olvasónál, amelyből az egyiket két éve nem tudják visszaszerezni (itt felmerül a kérdés, hogy miért nincsenek erősebb szankciók, hiszen ez tulajdonképpen lopás), egy másik pedig november elején jár le. Rendben, előjegyzem, így biztosan meglesz. Elmúlik a lejárat ideje, majd még egy hét; semmi. A kihívást nagyon szeretném teljesíteni, ezért egy halvány gondolat erejéig felvillan, hogy meg kellene venni. Majd egy kollégám tanácsára körülnézek, és azt látom, hogy az Agave kiadónál épp egy Mátyás királyért az enyém lehet. Nem volt miről beszélni.

Ezekiel Boone – Kirajzás

pók, apokalipszis
Nagyon ritkán veszek valamit csak a vásárlás kedvéért, könyvnél pedig talán még ritkább az, ha azért veszem meg, mert akciós, de egyébként nem is tudom, mi az. Borító, fülszöveg és ár alapján döntöttem (szintén egy Mátyás király volt). A világvége-történeteket újabban nagyon szeretem (köszönöm, Mr King és MrHill), remélhetőleg egy új kedvencet sikerült megszereznem.


Stephen King – Álom doktor

A születésnapom környékén jelent meg ez a kiadás a filmes borítóval. Nagyon szép, sokkal jobban tetszik, mint az előző keményfedeles. Szerettem volna a film megjelenése előtt megszerezni és elolvasni, de sajnos nem jött össze, és idén már valószínűleg nem is fog beleférni. Nem baj, a gyűjtemény és a várólista is gyarapodott.



Stephen King – Újjászületés

Ezt is régóta kerestem már, egy ideje nem nagyon láttam boltban, és itt is csak egy volt belőle. Nem hagyhattam ott! Ezzel a kötettel még közelebb kerültem ahhoz, hogy a teljes magyarul megjelent életmű birtokosa legyek. Már csak 5 kell!




Sötét szerelem

A kakukktojás, amely használtcikk-piacról származik, és nem sok híja volt, hogy elbukjam. Természetesen Stephen King miatt volt érdekes számomra – a más kötetben meg nem jelent novellák mindig izgalmasak egy rajongó számára.





A könyvmoly most gyönyörködik még egy kicsit az új szerzeményekben, majd megpróbálja elhelyezni őket a polcán. Lassan nem lesz hova.

1 megjegyzés:

  1. Könyvet venni sose bűn. :D Ha ehhez egy kihívás visz rá, akkor végképp nem, hiszen van mi motiváljon a kiolvasásra. Én egyszer a Tescoban vettem úgy könyvet, hogy arra nem számítottam. Démonok között című könyv például egy zseniális krimi, imádtam és ha azt nem emelem le ott a polcon, akkor lemaradtam volna erről a zseniális írásról. :) Illetve A Kék szemű fiú című könyv meg úgy akadt a kezembe még Bécsben, mikor dolgoztam. Takarítottam valahol vagy épp kutakodtam és tök meglepődtem, hogy egy magyar könyv árválkodik egymagában. Elolvastam és annyira tetszett, hogy magammal vittem. Nem volt tulajdonosa. :)
    Illetve az eltelt idők alatt könyvmentők által, illetve használt könyvként kerülnek hozzám új darabok, barátokon keresztül. Minden darabot imádok és nagyon örülök nekik. :)

    VálaszTörlés